dimecres, 30 d’abril del 2014

SANT JORDI I LA BRÚIXOLA

El passat 23 d'abril vam sortir del club i ens vàrem adreçar cap a l'eix comercial, perquè en el seu itinerari trobem la més gran exposició de llibres a càrrec de les diverses llibreries.
Destacaríem la presència de diversos autors que signaven al moment de la venda els seus llibres. Les temàtiques que vam trobar eren molt diverses, des de llibres oferts gratuïtament per la Paeria als seus conciutadans i els que també oferien als seus lectors els editors de premsa, fins als de contingut novel·lístic, històric, biogràfic, dietètic, gastronòmic, d'autoajuda, assagístic, d'espiritualitat, etc...
Voldríem també significar la presència de carpes i taules organitzades per diversos partits polítics, a on lògicament s'oferien llibres predominantment de temàtica política, tant de referència històrica com d'incidència en el moment polític actual de Catalunya.
Com a signe del caràcter de festa ciutadana, moltes de les parades dels llibres lògicament estaven guarnides amb roses i altres flors adreçades com a caràcter d'ofrena regal que tenen aquests ambdós productes entre la ciutadania catalana.
Com a entitat que som integrada a la SMC, ens va plaure també constatar la presència de taules protagonitzades per membres d'associacions vinculades al món de la salut mental.
Tanmateix eren nombroses les taules encapçalades per estudiants que volien participar activament en la gran festa ciutadana del llibre i de la rosa que, per cert, té ressons internacionals perquè coincideix amb la rememoració de la mort de Miguel de Cervantes i William Shakespeare.
Ens ho vàrem passar molt bé i amb ganes de mantenir els hàbits de lectura que amb més o menys intensitat tots practiquem.
Per acabar, esmentar que hi havia una parada molt original que deia: no li diguis que l'estimes regalant-li una rosa o un llibre, diga-li d'una altra manera i venien una postal amb un poema d'amor.