dimecres, 27 d’agost de 2008

xerrada Slow food

-escrit 1- Fa unes setmanes en Joan Inglada,president de Slow Food de Lleida,va fer una xerrada sobre el "menjar bé".
Va dir que a les escoles, es mennja molt de plat fet (de botiga) i els nens mengen molt malament,mentre que la gent gran menja més sa.

- escrit 2- El dia 3 de juliol, dimecres, va venir a visitar-nos el president del moviment Slow Food d'aquí de Lleida, el logotipus és un caragol que menja poc a poc i s'abasteix ell mateix. Slow Food és menjar lent. Es va parlar també de les escoles que en lloc de cuiners són caterings, menjar amb molta grassa que pot produir hiperactivitat. També es va dir que l'exportació era molt cara i els pagesos cobren molt poc i que el millor era vendre directament, a més el producte és de més qualitat.

Ens va parlar de un pagès de Balaguer que amb poca terra s'autoabasteix i el que li sobra ho ven a les botigues i que amb un preu barat encara hi fa negoci. També ens va parlar d'uns exemplars de cabra catalana que estan en perill d'extinció i que un pastor del Roselló té l'únic ramat que queda d'aquesta espècie. Va parlar dels transgènics que costen molt de fer i són antinaturals. El Fast Food és menjar dolent perquè es fa amb productes artíficials amb verdures congelades que no tenen gust a res.

Cap comentari: